Jump to content


Welcome to S12Silvia.com Community

Hey there! We've noticed you are a Guest. Why not register with S12Silvia.com to take full advantage of our many features.

Like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be a part of the XII revolution by signing in or creating an account.
  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Upload images to posts or our community gallery
  • Customize your experience here
Click here to sign up now!
Guest Message by DevFuse
 

Photo
- - - - -

Temp guage wire on original Loom


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 gaz_man

gaz_man

    V

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 263 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sutherland Shire

Posted 19 August 2009 - 10:58 PM

hi guys

just wondering if anyone knows on the plugs on the passenger side what colour the temp guage wire is? or where a good place to pick it up is, i have just done an SR20DET conversion and would like to get it going again.


I would like to pick it up from the original loom plugs that are in the guard.
Cheers

Dan

Edited by gaz_man, 19 August 2009 - 11:10 PM.

Quote Dave ****Since your asking these questions, its already way to hard for you. Give up now.No, im serious. Its a terrible idea.

#2 james

james

    XI

  • Moderator
  • 2,299 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lyndoch 5351, SA
  • Name:James
  • Car:Nissan Gazelle RS-X
Garage View Garage

Posted 19 August 2009 - 11:02 PM

black/blue wire with white plug?

#3 gerryb

gerryb

    X

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,287 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brisbane

Posted 20 August 2009 - 08:46 AM

Yeah that's right, the white plug beside the sr ECU has a blue/black wire this is is temp signal. Run a wire from that to the temp guage signal in wire. (Sorry can't answer the colour on that wire as I can't remember someone else will chip in with that)
I hate fat people!!

#4 swampdonkyy

swampdonkyy

    XII Hall Of Famer

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,141 posts
  • Gender:Male
  • Location:Morphett Vale, Adelaide
  • Name:Brad
  • Car:S12 SILVIA FISCO
Garage View Garage

Posted 20 August 2009 - 09:17 AM

I do it a little differently, not to be like Luke ha ha!

I tape into this purple wire with white line & orange trace at the front of the car & clip it onto the temp sender unit near the thermostat
Posted Image
Posted Image
Has allways worked for me, & is easy to do.

Edited by swampdonkyy, 20 August 2009 - 09:47 AM.


#5 gaz_man

gaz_man

    V

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 263 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sutherland Shire

Posted 20 August 2009 - 08:21 PM

Thanks guys, does anyone perhaps know the colour of the Oil pressure as well??

Thats the only other guage then thats left to hook up

Cheers

Dan
Quote Dave ****Since your asking these questions, its already way to hard for you. Give up now.No, im serious. Its a terrible idea.

#6 james

james

    XI

  • Moderator
  • 2,299 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lyndoch 5351, SA
  • Name:James
  • Car:Nissan Gazelle RS-X
Garage View Garage

Posted 20 August 2009 - 09:23 PM

should be a wire coming out from near the oil filter..?

#7 gaz_man

gaz_man

    V

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 263 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sutherland Shire

Posted 21 August 2009 - 08:26 PM

should be a wire coming out from near the oil filter..?


I am not sure what colour it is, i have 3 or 4 down there, can anyone confirm if it is the orange one?
Quote Dave ****Since your asking these questions, its already way to hard for you. Give up now.No, im serious. Its a terrible idea.

#8 swampdonkyy

swampdonkyy

    XII Hall Of Famer

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,141 posts
  • Gender:Male
  • Location:Morphett Vale, Adelaide
  • Name:Brad
  • Car:S12 SILVIA FISCO
Garage View Garage

Posted 21 August 2009 - 08:50 PM

I think its orange or brown :rolleyes:

#9 gaz_man

gaz_man

    V

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 263 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sutherland Shire

Posted 30 August 2009 - 05:33 PM

I think its orange or brown :P


Is there one on the white plug to pigghy back onto?? if not it all good ill trace it back to the oil filter and see what i can find
Quote Dave ****Since your asking these questions, its already way to hard for you. Give up now.No, im serious. Its a terrible idea.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users